Vedtægter

(download som pdf)



§ 1. Navn og område


Stk. 1.

Grundejerforeningens navn er "GRUNDEJERFORENINGEN ALDERSHVILE".

Foreningens område omfatter parceller udstykket på 133 matrikelnumre.; 2333-2341, 2343-2390, 2394-2395, 2400-2425, 2429-2431, 2434-2449, 3224-3228,3230-3232, 3235-3240, 3502-3505,3521, 3649-3651, 3653, 3731, 4148-4149, 4266, 4290, Sundbyøster, København, samt matrikelnr. 15eg Tårnby By, Korsvejen.


§ 2. Medlemmer

Stk. 1.

Indehavere af skøder på en matrikel beliggende indenfor det matrikelområde, der fremgår af ovenstående samt vedlagte kort over foreningen, er obligatoriske medlemmer af foreningen.


Stk. 2.

Når et medlem ved salg eller på anden måde ophører med at være ejer af en matrikel, ophører medlemskabet af foreningen, og det tidligere medlem kan ikke gøre krav gældende på foreningens formue eller dele heraf.


Stk. 3.

Ejerskifte af en matrikel skal anmeldes til foreningen af den, der fraflytter.


§ 3.  Opgaver


Stk.1.

Foreningens opgave er at varetage medlemmernes fælles interesser inden for foreningens matrikelområde.


Stk. 2a.

Foreningen har til opgave at varetage vedligeholdelse af veje og anlæg i det omfang, det påhviler foreningens medlemmer i henhold til gældende myndighedskrav, jævnfør dog § 3, stk. 2b. Dvs. at foreningen skal istandsætte alle vejarealer og herunder fortove og anlæg, således at de altid er i en stand, så de kan opfylde vejmyndighedens krav.


Stk. 2b.

Istandsættelse af skader på veje og anlæg, der kan henføres til, at det er en grundejer i foreningen, der efter foreningens bestyrelses opfattelse klart har været årsag til eller er ansvarlig for, at skaden opstod, skal dog udføres ved den pågældende grundejers egen foranstaltning. Foretager grundejeren ikke den fornødne udbedring indenfor rimelig tid, efter at bestyrelsen har anmodet herom, kan bestyrelsen lade udbedringen foretage for grundejerens regning.


Stk. 3.

Foreningen skal varetage opgaver vedrørende ovennævnte matriklers forhold, som måtte være af interesse for foreningens medlemmer, ved forhandling med tredje part eller en offentlig myndighed.


Stk. 4.

Foreningen har til opgave at tilvejebringe og administrere de nødvendige midler fra medlemmerne til udgifter i forbindelse med foreningens drift og de ovennævnte opgaver i stykke 2 og 3.


Stk. 5.

Foreningen skal rådgive i tvister mellem medlemmer, hvis en af tvisternes deltagere skriftligt anmoder herom.


§ 4. Kontingent


Stk. 1.

Til varetagelse af de i § 3 nævnte opgaver betaler hvert medlem et årlig kontingent. Størrelsen fastsættes på den ordinære generalforsamling, ekstraordinære generalforsamling eller ved urafstemning.


Stk. 2.

Der betales fuldt bidrag for hvert matrikelnummer. Hvis et matrikelnummer er opdelt i mere end et skøde, betales en forholdsvis andel af det fastsatte kontingent.


Stk. 3.

Kontingentet betales én gang årligt. Opkrævningen udsendes senest en måned efter vedtagelse af kontingentet. Betalingsfristen er én måned.


Stk. 4.

Opkrævningsgebyr ved ikke rettidig indbetaling af kontingent sættes til 10% af kontingentet pr. rykker. Gebyret kan kun opkræves, hvis det pågældende medlem forinden skriftligt er anmodet om at indbetale restancen inden 8 dage. Restancer kan om nødvendigt inddrives af retslig vej, og alle omkostninger i denne forbindelse betales af vedkommende restant.


§ 5. Forpligtelser


Stk. 1.

Ethvert medlem er undergivet foreningens vedtægter og ordensregler, som de er nu eller senere på lovlig vis måtte blive forandret. Dog kan der aldrig gennem vedtægtsændringer pålægges medlemmerne byggepligt eller solidarisk ansvar for foreningens forpligtelser.


Stk. 2.

Ved ejerskifte af hele eller dele af matriklen hæfter den hidtidige ejer overfor foreningen for restancer, der måtte påhvile matriklen.


§ 6. Generalforsamling


Stk. 1.

Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes én gang årligt inden 1. marts.


Stk. 2.

Generalforsamlingen indkaldes med mindst 14 dages varsel ved almindeligt brev til medlemmerne på de til foreningen opgivne adresser.


Stk. 3.

Generalforsamlingens dagsorden skal mindst indeholde følgende punkter:

Valg af dirigent.

Formanden fremlægger bestyrelses beretning.

Aflæggelse af revideret årsregnskab og status.

Budget, herunder fastsættelse af kontingent og honorarer.

Indkomne forslag.

Valg af bestyrelsesmedlemmer,suppleant, revisorer og revisorsuppleant.

Eventuelt.


Stk. 4.

Forslag til behandling under punkt 5. på dagsordenen skal være formanden i hænde senest den 15. januar.

Indholdet af sådanne forslag skal fremgå i indkaldelsen. Der kan ikke træffes beslutning om forslag, som ikke har været nævnt i indkaldelsen.


Stk. 5.

Generalforsamlingen ledes af den valgte dirigent, som afgør alle spørgsmål om sagernes behandling og stemmeafgivning.


Stk. 6.

Der kan kun afgives én stemme pr. matrikel, uagtet at flere i forening ejer et eller flere skøder på den pågældende matrikel.

Kun medlemmer, der ikke skylder foreningen penge er stemmeberettigede på afstemningstidspunktet.


Stk. 7.

Generalforsamlingen er i alle sager, undtagen de i §11 nævnte, beslutningsdygtig uden hensyn til antallet af fremmødte. Alle beslutninger træffes ved simpelt flertal blandt de stemmeberettigede fremmødte.


§ 7. Ekstra generalforsamling


Stk. 1.

Ekstraordinær generalforsamling, afholdes:

efter en generalforsamlingsbeslutning, efter en bestyrelsesbeslutning, eller når mindst 20 medlemmer fremsætter skriftlig begæring med motiveret dagsorden herom til formanden eller et bestyrelsesmedlem.

Senest 2 uger efter modtagelsen af en sådan begæring skal generalforsamlingen indkaldes. Hvis ikke mindst ¾ af de medlemmer, der begærede generalforsamlingen, er til stede, kan det ved simpelt flertal af de fremmødte besluttes ikke at behandle dagsordenen.


Stk. 2.

Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med mindst 8 dages varsel ved almindeligt brev til medlemmerne på de til foreningen opgivne adresser.


§ 8. Bestyrelsen


Stk. 1.

Foreningen ledes af en bestyrelse, som består af 5 af foreningens medlemmer. Der vælges endvidere 1 suppleant, som deltager i bestyrelsesmøderne uden stemmeret. De skal repræsentere 6 forskellige matrikler. Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen for en periode på 2 år.


Stk. 2.

Bestyrelsen består af følgende:

Formand.

Kasserer.

Sekretær

2 bestyrelsesmedlemmer (A,B).

Endvidere vælges 1 suppleant.


Stk. 3.

Formanden, bestyrelsesmedlem (A) samt suppleanten vælges i ulige årstal.

Kassereren, sekretæren samt bestyrelsesmedlem (B) vælges i lige årstal.

Genvalg kan finde sted.


Stk. 4.

Bestyrelsen mødes efter formandens indkaldelse eller når mindst 2 bestyrelsesmedlemmer ønsker det.


Stk. 5.

Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst 3 bestyrelsesmedlemmer, heraf formanden eller kassereren er til stede. Afgørelser træffes ved simpelt stemmeflertal.


Stk. 6.

Hvis én blandt bestyrelsen har forfald indtræder suppleanten.

Hvis formanden har længerevarende forfald, vælger bestyrelsen en i blandt dem, som konstitueret formand. Den pågældende bestyrelsespost besættes indtil førstkommende generalforsamling eller ekstraordinære generalforsamling, hvor posten så vil være på valg.


Stk. 7.

Bestyrelsen modtager årligt et honorar, der fastsættes af generalforsamlingen under budget.


§ 9. Regnskab


Stk.1

Foreningens regnskabsår er kalenderåret.


Stk. 2.

Foreningens medlemmer kan betale kontingent på følgende måder:

Kontant til kassereren.

Girokort.

Bankoverførelse.


Stk. 3.

Foreningens konti skal være påtegnet således, at hævning kun kan foretages af 2 bestyrelsesmedlemmer i forening, hvoraf den ene skal være formand eller kasserer.


Stk. 4.

Foreningens regninger kan betales på følgende måder:

Kontant

Via homebanking

Giroservice

Check


Stk. 5.

Kassereren må maksimalt have en kassebeholdning på 5% af det samlede årlige opkrævede kontingent.


Stk. 6.

Kassereren fører regnskab med foreningens indtægter og udgifter, udfærdiger en liste over restancer og afholder efter bestyrelsens anvisning foreningens udgifter.


§ 10. Revision


Stk. 1.

Generalforsamlingen vælger 2 revisorer blandt foreningens medlemmer for en periode på 2 år, således at der ved hver ordinær generalforsamling vælges 1 revisor.

Genvalg kan finde sted, men ingen revisor kan fungere i mere end 6 år i træk.


Stk. 2.

Generalforsamlingen vælger ved hver ordinære generalforsamling 1 revisorsuppleant blandt foreningens medlemmer for en periode på 1 år. Genvalg kan finde sted.


Stk. 3.

Revisorerne skal gennemgå foreningens regnskab og forvisse sig om tilstedeværelsen af de opførte aktiver.


Stk. 4.

Det reviderede regnskab sendes til foreningens medlemmer sammen med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling.


§ 11. Vedtægtsændringer


Stk. 1.

Ændringer af foreningens vedtægter eller beslutninger, som er af en økonomisk størrelsesorden, der overstiger 1 års samlet foreningskontingent, kan kun træffes af den ordinære generalforsamling, når over halvdelen af foreningens stemmeberettigede medlemmer stemmer for forslaget. Dog kan et simpelt flertal af de stemmeberettigede fremmødte beslutte at viderebringe forslaget, enten til en ekstraordinær generalforsamling (§7) eller til urafstemning (§12).


§ 12. Urafstemning


Stk.1.

Den ordinære eller en ekstraordinær generalforsamling kan ved simpelt flertal af de stemmeberettigede fremmødte beslutte at lade et forslag gå til urafstemning.


Stk. 2.

Et urafstemningsresultat har samme gyldighed som et forslag, der er vedtaget af enten en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling.


Stk. 3.

Stemmesedler til en urafstemning skal nummereres og sendes til medlemmerne på de til foreningen opgivne adresser.


Stk. 4.

Stemmesedlen til en urafstemning skal afleveres til formanden.


Stk. 5.

Optælling af stemmesedlerne foretages senest dagen efter fristen for indlevering og den sker under

medvirken af følgende:

Dirigenten for den generalforsamling der har vedtaget forslaget.

Formanden.

Et bestyrelsesmedlem.


Stk. 6.

Senest 2 uger efter stemmesedlerne er optalt skal resultatet sendes til medlemmerne. De kan dog rette henvendelse om resultatet til formanden, tidligst 2 dage efter optællingen.


§ 13. Fuldmagter


Stk. 1.

Såfremt et medlem af grundejerforeningen er forhindret i at give møde på en generalforsamling, kan vedkommende give enhver myndig person, som ikke behøver at være medlem af grundejerforeningen, fuldmagt til at give møde på den pågældende generalforsamling. Ingen fuldmagtshaver kan være bærer af mere end 2 fuldmagter.


Stk. 2.

Fuldmagten skal være skriftlig og dateret, og det skal af fuldmagten tydeligt fremgå, hvem fuldmagten er udstedt til, og fra hvilken matrikel fuldmagten er udstedt.


Stk. 3.

Fuldmagten kan enten være en generalfuldmagt eller en fuldmagt til en eller flere punkter på den pågældende generalforsamling.

Dirigenten skal inden en afstemning oplyse om antallet af fuldmagter, ligesom dirigenten afgør eventuelle tvister om en fuldmagts gyldighed.

Appendix A:

Regler for nabovenlig adfærd

Det henstilles til foreningens medlemmer:


At begrænse støj, der kan genere, uanset om den stammer fra motorredskaber, husdyr, musik eller anden støjkilde. Specifikt henstilles der til, at man ikke holder haner, unghaner og hanekyllinger i grundejerforeningen.


At begrænse ilde lugt, ved afbrænding af f.eks. vådt træ eller henliggende affald.


At begrænse forurening - husk det er forbudt at afbrænde malet eller trykimprægneret træ.


At begrænse uorden på matriklens vejareal, uanset om det forårsages af vildtvoksende træer, buske, ukrudt, henstillede genstande, eller bunker af forskellig art.


Appendix B:

Festudvalg

- hensigtserklærling

Det tilstræbes, at der i Grundejerforeningen Aldershvile nedsættes et festudvalg, som bl.a. kan arrangere en årlig sommerfest med loppemarked samt afholde det årlige fastelavnsarrangement.

Dette festudvalg arbejder ud fra følgende målsætning:


• Festudvalget supplerer løbende sig selv, alle medlemmer af festudvalget skal være medlemmer af grundejerforeningen.


• Festudvalget orienterer løbende bestyrelsen for Grundejerforeningen Aldershvile om udvalgets aktiviteter.


• Festudvalget hviler økonomisk i sig selv og belaster således ikke foreningens økonomi.


• I tilfælde af festudvalgets opløsning tilfalder eventuelle aktiver grundejerforeningen.